Choď na obsah Choď na menu
 


Archív

Prispevky, ktoré sa našli

Výlet do Čierneho Balogu

5. 5. 2024

Pre veľký záujem v uplynulom roku, sme sa aj tohto roku rozhodli dať druhú šancu tým, ktorí sa nezmestili do nášho vláčika a pripravili sme výlet našou motorovou súpravou do Čierneho Balogu v dňoch 24.-26.5.2024.  

Z nášho vlaku uvidíte to, čo v bežných vlakoch koľkokrát ani len nestihnete za oknom zaregistrovať. Čaro stredoslovenských hôr a výnimočné miesta na  trati SNP cez Čremošné  a Harmanec si budete môcť vychutnať plnými dúškami a možno sa aj dozviete niečo viac od sprievodcov vo vlaku. Keďže ideme na výlet a nie na dostihy, naplánovali sme v piatok cestu tam a v nedeľu naspäť. Z Trenčianskej Teplej do  Hronca Vás dovezie náš "orchestrión" Miško M152.0160 so svojím verným druhom "prívešákom" Blm 24-29 002. Tu bude pre Vás pripravený mimoriadny úzkorozchodný vlak, ktorý Vás dovezie do Čierneho Balogu. 

Po zrelej úvahe sme dospeli k záveru, že ubytovanie si každý vybaví sám na svoje náklady, lebo nie každému by sme dokázali vyhovieť štandardom alebo cenou ubytovania či stravy. Celú sobotu budete mať takisto len pre seba a podľa svojho uváženia si môžete vybrať z mnohých balockých atrakcií, z ktorých sú najznámejšie Čiernohronská železnička spolu s lesníckym skanzenom vo Vydrove. Je tu však aj Osrblie a osada Tri Vody, kde môžete nájsť prastarú vysokú pec na výrobu železa, či dlhú Kamenistú dolinu s tajchom na Hrončoku alebo tajomný Dobročský prales pod Klenovským Veprom. Len kúsok za východným hrebeňom sa dá navštíviť chýrny salaš na Zbojskej či raritná ozubnicová železnica Z Pohronskej Polhory do Tisovca. 

V nedeľu Vás odvezieme naspäť do Žiliny a Trenčianskej Teplej po druhej zaujímavej trati cez Kremnicu, kde budete mať možnosť pri trojhodinovej pauze spoznať krásy a zaujímavosti tohto starého banského mesta. Z vrcholovej stanice Kremnické Bane uvidíte malý kostolík sv.Jána Krstiteľa, pri ktorom sa nachádza geografický stred Európy a o niekoľko kilometrov ďalej aj najkratší, iba 37m dlhý,  tunel v sieti slovenských železníc na Turčeku.

Tešíme sa na Vás!

 

Informačný leták SPD 2024

9. 5. 2024

Prinášame Vám informačný leták nášho spolku aby ste aj vy mali prehľad kde sa s nami môžete počas sezóny 2024 stretnúť.

 

Najdené zložky

Neboli najdené žiadne zložky